Корисно знати

Як доглядати за кольоровими лінзами
Кольорові контактні лінзи - це медичні пристосування, які не тільки коригують зір, а й змінюють колір очей. Вони користуються популярністю серед людей, які хочуть змінювати колір своїх очей залежно від настрою або образу. Але як і будь-які контактні лінзи, кольорові потребують особливого догляду.
З чого складаються розчини для контактних лінз? Погляд на різні бренди
Розчини для контактних лінз - це спеціалізовані продукти, розроблені для очищення, дезінфекції та зберігання контактних лінз. Ці розчини забезпечують комфорт використання лінз, запобігаючи сухості, дискомфорту та можливим інфекціям. Кожен розчин містить різні компоненти, які виконують певні функції. Перейдемо до розгляду деяких популярних брендів.
Як правильно застосовувати очні краплі, якщо носиш лінзи?

У наш час більшість людей, які мають проблеми зі зором, воліють використовувати контактні лінзи замість окулярів. Насамперед, це викликано зручністю їх носіння та компактністю. На жаль, тривале використання контактної оптики може спричинити такі захворювання як: синдром “сухого ока”. Для запобігання подібним випадкам фахівці рекомендують використовувати очні краплі, які допомагають зняти напругу та втому з очей наприкінці трудового дня, а також усунути дискомфорт зорових органів у разі його виникнення.

Чи можна використовувати контактні лінзи під час купання?
На сьогоднішній день проблеми із зором перестали бути на заваді ведення активного способу життя. Тепер контактні лінзи дозволяють людям з поганим зором займатися багатьма видами спорту, які були недоступні їм раніше. Часто люди запитують, чи можна плавати в лінзах і як вибрати правильну модель для такої діяльності? Спробуємо розібратися із цим.
Чи можна носити різні контактні лінзи на очах?
Багато початківців, що використовують контактні лінзи задаються питаннями: чи можна використовувати контактні лінзи різних фірм, що буде якщо переплутати ліву і праву лінзу і т.д. У цій статті ми постараємося відповісти на всі питання, що вас цікавлять, і сподіваємося, що ця інформація буде для вас корисною.
Чому не можна носити контактні лінзи без призначення лікаря?
Більшість людей вважають, що контактні лінзи можна придбати самостійно, без попередньої консультації окуліста, але це не зовсім так. Часто, подібні вчинки призводять до певних наслідків, таких як: синдром «сухого ока», гіпоксичне пошкодження рогової оболонки та інших інфекційно-запальних хвороб.
Контактні лінзи є такими ж медичними виробами, як і все, що ви звикли бачити в аптеках. Тому, перед покупкою необхідно проконсультуватися з офтальмологом.
Які питання варто поставити офтальмологу, якщо ви носите контактні лінзи

Контактні лінзи є оптикою, що коригує, тому підбирати її повинен лікар. Він проведе необхідну перевірку зору, встановить діагноз та підбере оптимальну модель КЛ.

Правила зберігання контактних лінз
Контактні лінзи, крім одноденних, потребують правильного зберігання. Інакше їх ефективність та безпека буде порушено. Щоб уникнути псування, виключити інфікування, необхідно знати, як і де зберігати лінзи.
Чи можна народжувати у контактних лінзах?
Жінок з різними аномаліями зору цікавить питання: «Чи можна народжувати в контактних лінзах?» Без лінз вони почуваються некомфортно, бояться не побачити свого малюка в перший момент після народження і втратити контроль за процесом пологів. Але в той же час існує безліч чуток, домислів, міфів про шкоду контактної оптики під час пологів.
Коли час одягати контактні лінзи?
Контактні лінзи (КЛ) сьогодні користуються популярністю при створенні різних образів з косметичною метою для епатажу. Але основною їх роллю є виправлення порушень рефракції. Тому, коли в людини впав зір, він звертається до фахівця, який допомагає з різноманіття оптики, що коригує, підібрати той вид, що забезпечить високу гостроту зору, безпеку і комфорт носіння.
У яких випадках лінзи протипоказані?
Контактні лінзи завойовують дедалі більшу популярність у людей із порушеннями рефракції. Їх використовують (періодично чи постійно) близько 2% населення Землі. І ця цифра постійно збільшується, тому що корекція зору за допомогою контактних лінз має безліч переваг, а сучасні технології та матеріали зробили їх комфортними та доступними.
Гімнастика для очей: ефективні вправи та як правильно їх робити

Щодня на очі припадає велике навантаження. Потік інформації, що сприймається сенсорними органами, потребує збільшення швидкості та якості її обробки. Через зміну напруженості зорового навантаження може розвинутися сухість очей, подразнення, почервоніння, порушення гостроти зору. Найбільше страждають діти та молоді люди – студенти, учні, школярі. Робота за комп'ютером, використання сучасних гаджетів призвело до того, що у 40% школярів та 70% студентів відзначається короткозорість.

Як часто міняти розчин для лінз, якщо не носиш їх?

Розчин для очищення та дезінфекції контактних лінз (КЛ) – невід'ємний атрибут догляду за очима та контактною оптикою. Використання для очищення виробів не призначеної для цього рідини (наприклад, краплі для очей, вода для ін'єкцій, проточна вода з-під крана) призводить до появи дискомфорту, печіння та болю в очах.


З якого віку можна носити контактні лінзи?
Багато батьків запитують: з якого віку можна використовувати контактну оптику дітям, які потребують корекції зору?
Офтальмологи стверджують, що висока якість матеріалів, що використовуються у виробництві м'яких контактних лінз (МКЛ) дозволяють їх застосовувати у дітей з раннього дитинства.
Як дізнатися, чи можна носити лінзи?
Контактные линзы, применяемые для коррекции зрения, имеют ряд достоинств, что делает их все более популярными по сравнению с очками. Среди показаний к применению линз — астигматизм, дальнозоркость, близорукость и другие нарушения рефракции. Нередко такие изделия используются как альтернатива оперативному вмешательству, направленному на улучшение зрения.
Як зрозуміти, що лінза бракована чи зношена?
Дотримання режиму носіння та принципів догляду за м'якими контактними лінзами (МКЛ) є надзвичайно важливим для збереження здоров'я очей. Результатом невиконання рекомендацій щодо експлуатації лінз є низка негативних наслідків — від печіння в очах до проблем з органами зору, які потребують медичної допомоги.
Чи відрізняється рецепт на контактні лінзи від рецепту на окуляри?
Купувати оптичну продукцію (окуляри та контактні лінзи) слід лише за рецептом офтальмолога. Грамотний підбір оптики гарантує її коригуючий ефект та безпеку для органів зору. Крім того, при огляді лікар повинен виключити протипоказання до носіння лінз (блефарит, кератит, косоокість).
Основні характеристики контактних лінз
Перед купівлею контактних лінз (КЛ) для корекції зору необхідно проконсультуватися з офтальмологом. Грамотний підбір оптичної продукції, відповідно до основних параметрів, гарантує максимальний комфорт та захист для очей.
Що буде якщо носити лінзи довше за термін придатності?
Вибираючи м'які контактні лінзи (МКЛ), покупець повинен враховувати такі показники, як термін та режим їхнього носіння. За умови дотримання діапазону часу та умов експлуатації, зазначених виробником в інструкції, гарантується терапевтичний результат від використання оптичної продукції.
Які лінзи краще: одноденні чи багаторазові?
Коли постає питання, які контактні лінзи краще вибрати, фахівці віддають перевагу одноденним. У чому їх переваги та недоліки в порівнянні з багаторазовими КЛ?